پرسش کاربران
برای متقاضیان ورود به مدارس سمپاد، آگاهی از ضرایب آزمون تیزهوشان و حتی ضرایب تیزهوشان ششم یا ضرایب دروس تیزهوشان نهم اهمیت بسیار زیادی دارد. هر ساله دانشآموزان زیادی برای ورود به مدارس تیزهوشان رقابت میکنند، اما ظرفیت این مدارس بسیار کمتر از تعداد شرکتکنندگان در امتحان ورودی است. به همین دلیل تنها درصد کمی از متقاضیان موفق میشوند به مدارسی که در اولویتهای خود انتخاب کردهاند، راه پیدا کنند.
برای موفقیت در این رقابت تنگاتنگ، نیاز است که به تمام جزئیات و جنبههای آزمون تیزهوشان، از جمله ضرایب دروس آزمون تیزهوشان، مسلط باشید. یک برنامهریزی دقیق مطالعاتی که متناسب با ضرایب آزمون تیزهوشان ششم یا ضرایب دروس تیزهوشان نهم باشد، میتواند شانس شما را برای قبولی افزایش دهد. اگر شما هم به دنبال ورود به این مدارس خاص و پرامکانات هستید، با ما همراه باشید تا در مورد یکی از مهمترین موضوعات این آزمون یعنی ضرایب دروس تیزهوشان بیشتر صحبت کنیم.
آگاهی از ضرایب دروس تیزهوشان به این معناست که بدانید میزان تأثیر بخشهای مختلف آزمون برای قبولی در این مدارس یکسان نیست. در بسیاری از مدارس خاص در سراسر جهان، به اطلاعات و توانایی تحلیل دانشآموزان در دروس ریاضی و علوم تجربی اهمیت بیشتری داده میشود و آزمون ورودی مدارس تیزهوشان نیز از این قاعده مستثنا نیست.
سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) هرساله ضرایب و منابع امتحانی آزمون تیزهوشان را اعلام میکند. اما پیش از اینکه به بررسی ضرایب آزمون تیزهوشان 1403-1404 بپردازیم، بهتر است ابتدا بخشهای مختلف آزمون ورودی مدارس سمپاد را مرور کنیم تا بتوانیم ضرایب هر بخش را بهصورت جداگانه بررسی کنیم.
امتحان ورودی مدارس سمپاد در دو مقطع تحصیلی برگزار میشود:
ضرایب در این آزمونها متفاوت است. برای مثال، در آزمون تیزهوشان ششم به هفتم، دروس ریاضی و علوم تجربی وزن بیشتری در مقایسه با سایر دروس دارند. در مقابل، در آزمون تیزهوشان نهم به دهم، علاوه بر این دو درس، سایر مهارتها و دانشهای پایهای نیز مورد توجه قرار میگیرند.
ضرایب دروس مختلف در آزمون تیزهوشان ششم نقش بسیار مهمی در موفقیت دانشآموزان ایفا میکند. برای دستیابی به تراز قبولی تیزهوشان ششم به هفتم، ضروری است که دانشآموزان با ضرایب دروس آشنا باشند.
ضرایب دروس آزمون ورودی تیزهوشان به دلیل ماهیت خاص این آزمون اهمیت زیادی دارد. در آزمون تیزهوشان ششم 1403-1404، هیچ سؤالی از کتابهای درسی طراحی نمیشود. این تغییر بهمنظور کاهش استرس و فشار درسی بر دانشآموزان ایجاد شده است. در سالهای اخیر، تنها خلاقیت، سرعت، دقت و هوش شرکتکنندگان مورد ارزیابی قرار میگیرد.
سؤالات این آزمون به دو دفترچه تقسیم میشوند:
دفترچه اول تواناییهای تحلیلی، هوش ریاضی، کلامی و تصویری را ارزیابی میکند، درحالیکه دفترچه دوم با زمان محدودتری که برای پاسخگویی دارد، مهارتهای سرعت و دقت دانشآموزان را نیز میسنجد. ضریب درس استعداد تحلیلی تیزهوشان ششم در هر دفترچه متفاوت است و طبق جدول ارائهشده در منابع رسمی محاسبه میشود.
برخلاف آزمون تیزهوشان ششم، در آزمون تیزهوشان نهم به دهم سؤالات از کتابهای درسی پایه نهم طراحی میشود. این آزمون شامل یک دفترچه با عنوان استعداد تحصیلی است. اما ضرایب دروس آزمون سمپاد نهم یکسان نیست و برخی دروس نقش بیشتری در نمره نهایی دارند.
امسال، ضرایب آزمون تیزهوشان برای تمامی رشتهها یکسان اعلام شده است. این تغییر درحالی است که در سالهای گذشته، ضرایب دروس بر اساس رشته انتخابی دانشآموز (مثلاً ریاضی-فیزیک یا علوم انسانی) متفاوت بود.
جدول ضرایب دروس آزمون نهم نیز در منابع رسمی موجود است و به دانشآموزان توصیه میشود با توجه به این ضرایب برای آزمون برنامهریزی کنند.
توجه داشته باشید که آزمون تیزهوشان دارای نمره منفی است. به این معنا که هر سه پاسخ نادرست، یک پاسخ صحیح را خنثی میکند. بنابراین، دقت در پاسخدهی اهمیت بسزایی دارد. نمره هر درس در دفترچه استعداد تحصیلی بر اساس فرمول زیر محاسبه میشود:
سؤالات تحلیلی و ارزیابی هوش کلامی، ریاضی و تصویری در آزمون تیزهوشان نهم وجود دارند و بهصورت دفترچه استعداد تحصیلی طراحی میشوند. این سؤالات با هدف سنجش توانایی دانشآموزان در تحلیل، ریشهیابی، طبقهبندی و سازماندهی مباحث گوناگون طرح شده و از مطالب کتابهای درسی استخراج نمیشوند.
نمره کل آزمون تیزهوشان برای ورود به مدارس سمپاد، از وزندهی برابر به نمره هر دو دفترچه استعداد تحصیلی و استعداد تحلیلی با نسبت 50 درصد به دست میآید. نمره کل دفترچه استعداد تحصیلی نیز حاصل مجموع نمرات هر درس با در نظر گرفتن ضرایب آزمون تیزهوشان نهم است.
ادغام امتحان ورودی تیزهوشان و مدارس نمونه دولتی موجب شده است که ضرایب دروس آزمون تیزهوشان مشابه امتحان مدارس نمونه دولتی باشد. اما نمره کل آزمون به شیوه متفاوتی محاسبه میشود. برای مدارس نمونه دولتی، نمره کل آزمون از طریق وزندهی زیر محاسبه میگردد:
• استعداد تحلیلی: 18 درصد
• استعداد تحصیلی: 51 درصد
• معدل کتبی امتحانات نوبت دوم پایه نهم: 31 درصد
آگاهی از ضرایب آزمون تیزهوشان نقش کلیدی در برنامهریزی مؤثر برای موفقیت در این آزمون دارد. بهعنوان مثال، درس ریاضی با ضریب 3، اهمیت بیشتری نسبت به درس عربی با ضریب 1 دارد. بنابراین، زمان مطالعه و تستزنی برای هر درس باید متناسب با ضریب آن درس تعیین شود. به این ترتیب، میتوانید از زمان محدودی که تا روز آزمون باقی مانده است، به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و شانس قبولی خود در آزمون تیزهوشان نهم را افزایش دهید.
مجموعه لامعی آنلاین با دورههای شبیهساز آزمون تیزهوشان و آموزشهای تخصصی در حوزه هوش و استعداد تحلیلی همراه شماست تا از زمان محدود باقیمانده تا روز آزمون، بیشترین بهره را ببرید. این دورهها به شما کمک میکنند بدون صرف وقت روی درسهایی با ضرایب پایین، تمام نکات کلیدی و روشهای تستزنی مورد نیاز برای موفقیت در آزمون تیزهوشان را یاد بگیرید و آمادگی خود را به بالاترین سطح برسانید.
ضرایب آزمون سمپاد به طور کلی هر سال دستخوش تغییراتی میشود که میتواند برنامهریزی صحیح دانشآموزان را برای آزمون تیزهوشان پیچیدهتر کند. این تغییرات تأثیر مستقیمی بر نحوهی آمادهسازی و شانس موفقیت دانشآموزان برای قبولی در مدارس برتر سمپاد دارد. به همین دلیل، آگاهی از ضرایب آزمون تیزهوشان ششم و ضرایب دروس تیزهوشان نهم از اهمیت زیادی برخوردار است.
آزمون تیزهوشان نهم ترکیبی از سؤالات تحلیلی و ارزیابی هوش است که از کتابهای درسی استخراج نمیشوند و نمره کل آن بهصورت وزندهی برابر بین دفترچههای استعداد تحصیلی و تحلیلی محاسبه میشود. با توجه به شباهت ضرایب دروس آزمون تیزهوشان با مدارس نمونه دولتی، شناخت این ضرایب اهمیت زیادی در برنامهریزی مؤثر دارد؛ مثلاً درس ریاضی با ضریب 3 اهمیت بیشتری نسبت به عربی با ضریب 1 دارد. همچنین، نمره منفی در آزمون تأکید میکند که دقت در پاسخدهی از شانسزدن مهمتر است. با تمرکز روی ضرایب آزمون تیزهوشان نهم و مدیریت زمان، میتوانید برنامهریزی هدفمندی برای موفقیت داشته باشید.
شنبه 15 دی 1403 - 16:58
سه شنبه 11 دی 1403 - 10:41
شنبه 8 دی 1403 - 16:46
نظرات کاربران نظر خود را مطرح نمایید
جهت ثبت نظر خود به سیستم وارد شوید.
ورود