پرسش کاربران
عوامل متعددی در ایجاد و کنترل تنبلی در درس خواندن و کاهش تلاش دانشآموزان تیزهوشان مؤثر هستند. یکی از این عوامل، خستگی ناشی از مطالعههای طولانیمدت است. بسیاری از دانشآموزان تیزهوشان تا به حال به سختی درس خواندهاند و این موضوع میتواند به خستگی آنها منجر شود و انگیزهشان را کاهش دهد. همچنین، تغییر فصل و اثرات آن بر روی بدن نیز میتواند باعث خوابآلودگی و کسالت در افراد شود. این احساس بیحوصلگی و نیاز به خواب در افراد مختلف به گونهای متفاوت بروز میکند و به تغییرات فصلی و بیولوژیکی بدن مربوط میشود.
عدم اجرای صحیح برنامه ریزی درسی نیز از جمله عوامل مؤثر بر کنترل تنبلی در درس خواندن دانش آموزان تیزهوشان است. بسیاری از داوطلبان برای افزایش موفقیت و کارایی خود یک برنامه درسی تنظیم میکنند، اما گاهی اوقات به دلایل مختلف، این برنامه به خوبی اجرا نمیشود. عدم تحقق برنامه میتواند بر روحیه داوطلب تأثیر منفی بگذارد و او را از ادامه مطالعه بازدارد. در نتیجه، فرد به تدریج به عادت کمتوجهی به درس خواندن روی میآورد.
شاید تعجب آور باشد، اما در حالی که استرس میتواند باعث بهبود عملکرد در مطالعه شود، گاهی اوقات این استرس به مانع بزرگی برای یادگیری تبدیل می شود. فرد ممکن است احساس کند که نتایج تلاش هایش رضایت بخش نیست و این حس منجر به نتیجهگیری نادرستی میشود که مطالعه تأثیری ندارد. در این حالت، فرد به تدریج از ادامه ی مطالعه دست میکشد و به تنبلی رو می آورد.
1- به خودتان پاداش بدهید
یکی از مهمترین راهکارهای کنترل تنبلی در درس خواندن ، پاداش دادن به خود است. انگیزهی اصلی در دنیا، لذت و رضایتی است که از انجام کارهایمان می بریم. اگر احساس کنید که تلاشهایتان ارزشمند است و به آنها پاداش می دهید، انگیزهی بیشتری برای ادامه پیدا میکنید. در مقابل، اگر کارهایتان را بیارزش بدانید، به زودی به فعالیتی خسته کننده و بی روح تبدیل می شود. افراد موفق به خود پاداش می دهند و به خاطر کارهایشان احساس هیجان و شور می کنند.
2- با تفکر مثبت به جلو بروید
یکی از دلایل فرار از انجام وظایف عدم کنترل تنبلی در درس خواندن ، دیدگاه غیر منطقی و غیر واقع بینانه شما درباره آن هاست. ممکن است کار مورد نظر را برای خودتان بیش از حد دشوار، طولانی یا حتی غیرممکن تصور کنید. اگر در ابتدای مطالعه یک درس یا مبحث، آن را سخت و چالشبرانگیز بدانید، به طور حتم انجام آن برایتان دشوار خواهد شد و شما را به سمت تنبلی و اجتناب سوق میدهد. بنابراین، برای جلوگیری از تنبلی، سعی کنید درباره کارهایی که میخواهید انجام دهید با ذهنیت مثبت فکر کنید و با رویکردی امیدوارانه، انجام آنها را ساده و امکانپذیر کنید.
3- یک برنامه مشخص داشته باشید
وجود یک برنامه منظم، یکی از مؤثرترین عوامل برای رسیدن به اهداف شماست و موجب کنترل تنبلی در درس خواندن می شود. برنامهریزی به فعالیت های شما نظم و جهت میبخشد. پس از تهیه برنامه، خود را متعهد به اجرای آن کنید و این تعهد را بهطور مستمر حفظ نمایید. اگر به هر دلیلی نتوانستید به برنامه درسیتان عمل کنید، در فرصتی مناسب، این نقص را جبران کنید. همچنین برنامه ای طراحی کنید که با توانایی های شما همخوانی داشته باشد و اگر متوجه شدید که برنامهتان بیش از حد دشوار است، آن را اصلاح کنید. اما هرگز به خاطر عدم اجرای یک برنامه، از تلاش بازنایستید و اجازه ندهید که تنبلی بر شما غلبه کند.
بیشتر بخوانید: علت خواب آلودگی هنگام مطالعه
4- شجاعت داشته باشید
برای کنترل تنبلی در درس خواندن در مواجهه با کارهایی که از آنها فراری هستید، شجاعت به خرج دهید. یک اقدام شجاعانه می تواند تمام ترس های شما را از بین ببرد. به زمان برگزاری آزمون سراسری فکر نکنید و به مطالبی که مطالعه کرده اید یا نکردهاید توجه نکنید؛ بلکه بر این تمرکز کنید که موفق خواهید شد و با آرامش به مطالعه ادامه دهید. دیگر به خود نگویید که عملکردتان باید بینقص باشد. به یاد داشته باشید که اصل اقدام کردن، بسیار مهمتر از هر نتیجه ای است.
عبارت های «ای کاش»، «آرزو» و «شاید» را از ذهن خود کنار بگذارید. این کلمات تنها باعث به تعویق انداختن کارها می شوند. هر زمان که این عبارات به ذهنتان خطور کردند، جملات جدیدی را جایگزین آنها کنید؛ بهعنوان مثال، جمله «امیدوارم کارها درست شوند» را به «من این کار را انجام خواهم داد» تغییر دهید و آن را با اعتماد به نفس بیان کنید.
5- برای کنترل تنبلی در درس خواندن لحظه های ارزشمند را غنیمت بشمارید
ما تنها یک بار فرصت زندگی و بهره مندی از لحظه های خوش را داریم. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چند بار شب های دشوار امتحانی را پشت سر گذاشته اید و اکنون دلتان برای آن لحظات تنگ شده است؟ لحظهها تکرار نمیشوند؛ بنابراین، ارزش آن ها را درک کنید و برای بهبود کیفیت آن ها تلاش کنید. بدانید که این روزها نیز به پایان خواهند رسید و سال آینده در شرایط جدیدی خواهید بود؛ پس به خاطر لحظه های گذرا و غیرقابل تکرار، از تنبلی دوری کنید، بی حرکت نمانید و با انرژی و شادابی به دنبال اهدافتان بروید. با رعایت نکات ضروری برای کنترل تنبلی در درس خواندن می توانید به موفقیت تحصیلی دست یابید.
6- زمان حال و عوامل به تعویق اندازی را با دقت بررسی کنید
ببینید که اکنون از چه چیزی اجتناب می کنید و شروع به مقابله و مبارزه با آن کنید. اگر درس هایی در بین دروس شما وجود دارد که سخت بودن آنها باعث تنبلی شما میشود، اگر حجم زیاد درسها باعث به تعویق اندازی شما می گردد یا نگرانی و ناامیدی باعث میشود تا شما در مطالعه درس هایتان تنبلی کنید، سعی کنید که با همه آن ها بهطور مثبت مقابله کنید. به این موضوع فکر کنید که شما میتوانید و موفق خواهید شد؛ پس به خودتان انگیزه بدهید و با موضوعی که باعث به تعویق اندازی کارهای شما میشود مقابله کنید.
بیشتر بخوانید: راز موفقیت در آزمون تیزهوشان
برای کنترل تنبلی در درس خواندن ابزارها و روش های مختلفی وجود دارند که میتوانند به ما کمک کنند تا عادت تنبلی در درس خواندن را کنار بگذاریم و از زمان مطالعهمان به بهترین نحو بهره برداری کنیم. در ادامه به مهمترین این استراتژیها اشاره می کنیم:
برای کنترل تنبلی در درس خواندن راه حل هایی را ارائه دادیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود. تنبلی یک چالش رایج برای همه ما است و این مشکل در دانش آموزانی که اختصاص دادن زمان برای مطالعه مفید را دشوار میدانند، شایعتر است. تنبلی در مطالعه میتواند مانع بزرگی در مسیر موفقیت ما باشد. این نکته کلیدی را به یاد داشته باشید که با یک طرز فکر مثبت و استراتژیهای مناسب، میتوانید بر تنبلی در مطالعه غلبه کنید و در مسیر تحصیلی خود به موفقیت های بیشتری دست یابید. به همین دلیل در این مطلب به علل ایجاد تنبلی در مطالعه پرداختیم. حالا نوبت شماست که نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دوشنبه 28 آبان 1403 - 13:40
پنجشنبه 24 آبان 1403 - 14:25
سه شنبه 22 آبان 1403 - 16:20
نظرات کاربران نظر خود را مطرح نمایید
جهت ثبت نظر خود به سیستم وارد شوید.
ورود